Nieuwsuur
ANP

Donald Trump voorgoed van Twitter geweerd

Twitter heeft Donald Trump voorgoed van het sociale medium verbannen. Het bedrijf heeft daartoe besloten vanwege "het risico op verdere aanzet tot geweld". Woensdag werd Trump al 12 uur geweerd van Twitter, omdat hij in zijn tweets niet genoeg afstand nam van de gewelddadige menigte die het Amerikaanse Congres binnenviel.

Ook andere sociale media deden de Amerikaanse president al in de ban na de ongeregeldheden in Washington. Zo is hij zeker zolang hij nog in het Witte Huis zit niet meer welkom op Facebook. We spreken erover met Marietje Schaake, zij onderzoekt de macht van technologiebedrijven voor de Stanford Universiteit.

Ondertussen willen de Democraten de komende dagen een afzettingsprocedure starten tegen president Trump, vanwege het aanzetten tot geweld. Maar krijgen ze genoeg Republikeinen mee? Amerikanist Koen Petersen is te gast.

Trump voorgoed geweerd van Twitter, terecht of niet?

Hebben starters nu meer kans op de woningmarkt?

Om starters meer kans te geven op de woningmarkt betalen ze sinds 1 januari geen overdrachtsbelasting meer. Maar de Rabobank en de notarissen hebben kritiek op de afschaffing van de overdrachtsbelasting. Ze verwachten dat starters het extra geld zullen gebruiken om meer te bieden op woningen waardoor de prijzen verder zullen stijgen.

En het aanbod is al zo beperkt. Zeker nu uit cijfers van de notarissen blijkt dat beleggers op grote schaal huizen hebben gekocht omdat zij vanaf dit jaar juist meer overdrachtsbelasting moeten betalen.

'Starters zullen extra geld overdrachtsbelasting inzetten bij bieden'

Hulp voor eenzaam thuiswerkend personeel

Corona heeft het bedrijfsleven hard geraakt. De crisis zet ook het werk van directeuren personeelszaken volledig op de kop. De werkvloer moest drastisch worden aangepast. Allerhande veiligheidsexperimenten werden uitgevoerd.

Maar tijd om uit te puffen is er niet. Want nu eist het mentale welzijn van het personeel hun aandacht op. Want hoe houd je in hemelsnaam bij personeel, dat al maandenlang niets kan verkopen, de moed erin? En hoe beur je als werkgever thuiswerkers op die dreigen weg te kwijnen? We zijn op de bloemenveiling, bij een reisorganisatie en in het openbaar vervoer.

Van digitale bingo's tot wandelen: alles uit de kast voor eenzame thuiswerkers

STER reclame