Nieuwsuur
ANP

Kamer debatteert over 'onduidelijk' vaccinatiebeleid

De Tweede Kamer komt terug van de kerstreces om over de vaccinatiestrategie van het kabinet te debatteren. Nederland begint morgen, als laatste EU-land, met prikken. Gisteren erkende minister Hugo de Jonge dat "we onvoldoende wendbaar" zijn gebleken en eerder hadden kunnen beginnen met vaccineren. De Jonge ligt vandaag zwaar onder vuur, net als premier Mark Rutte. Politiek verslaggever Arjan Noorlander volgt het debat en praat ons bij.

De Jonge én Rutte zwaar onder vuur in de Kamer

Einde lockdown nog niet in zicht?

"Overtuigende effecten" van de lockdown die half december is ingesteld, blijven uit, in de woorden van het RIVM. Het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners blijft met ruim 300 onverminderd hoog, terwijl dat juist omlaag moet voor een versoepeling van de coronamaatregelen. Gezien de besmettingscijfers verwacht premier Mark Rutte niet dat er versoepelingen mogelijk zijn. Wat is het scenario voor de komende tijd? Te gast is arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten.

'Einde lockdown nog niet in zicht'

Speculaties over afwezigheid Alibaba-oprichter

Miljardair Jack Ma, de markante oprichter van de Chinese webwinkelgigant Alibaba, is al twee maanden niet meer in het openbaar gezien. Het leidt tot de vraag of hij vermist is, mede gevoed doordat hij met de Chinese overheid in de clinch ligt. "De wildste geruchten doen de ronde, ook op Chinese sociale media. Tot nu toe is het vooral speculatie", zegt China-correspondent Sjoerd den Daas. Wat is er aan de hand?

Waar is Jack Ma, de markante oprichter van webwinkelgigant Alibaba?

STER reclame