Nieuwsuur
ANP

Hoe staat het met het vetrouwen in de koning?

Hoeveel vertrouwen hebben Nederlanders in koning Willem-Alexander? Hoe groot is het draagvlak voor de monarchie? In opdracht van Nieuwsuur voerde onderzoeksbureau Ipsos twee peilingen uit. Vanavond presenteren we de resultaten.

Het jaar begon indrukwekkend: de excuses van koning Willem-Alexander voor de "geweldsontsporingen van Nederlandse zijde" na de door Indonesië uitgeroepen onafhankelijkheid, de speech op de lege Dam die veel indruk maakte. Maar er waren ook mindere momenten voor het imago van de koning: hij kocht een speedboot van twee miljoen euro, stond vlak naast een restauranteigenaar in Griekenland op de foto en hij ging op vakantie toen dat voor heel Nederland werd afgeraden.

Zo kreeg het vertrouwen in het koningshuis dit jaar een knauw

Kritiek op vaccinatiestrategie

Nu veel andere Europese landen de eerste prikken met vaccins tegen het coronavirus hebben gezet, groeit de kritiek op de Nederlandse strategie. Nederland prikt pas op 8 januari. Hoe komt het toch dat Nederland zoveel later is, en maakt dat uit? Te gast is Roel Coutinho, oud-directeur van het centrum voor infectieziektebestrijding bij het RIVM. Hij analyseert de Nederlandse situatie.

Kritiek op de Nederlandse vaccinatiestrategie

STER reclame