Nieuwsuur
ANP

Groningen en Twente vragen militaire hulp

De regio's Groningen en Twente vragen in een brandbrief aan verschillende ministeries om militaire bijstand in verpleeg- en verzorgingshuizen. Als die hulp uitblijft, dreigt het 'zwartste scenario' waarbij het minimumniveau aan zorg niet meer kan worden geleverd, staat in de dringende boodschap. Het aantal coronabesmettingen en ook het ziekteverzuim onder medewerkers van verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en in de gehandicaptenzorg nemen toe.

We spreken de burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, die als voorzitter van het Veiligheidsberaad vooruitkijkt naar het beraad van morgen. Want veel meer regio's balanceren op het randje.

Zorgen over het 'zwartste scenario'

De economische gevolgen van de brexitdeal

De Britten nemen afscheid van de interne EU-markt en de douane-unie. Als gevolg daarvan komen er controles, extra papierwerk en vertragingen voor bedrijven die goederen exporteren of importeren. "De Britten komen straks economische behoorlijk ver van de EU af te staan en daar zal iedereen de consequenties van merken", zegt correspondent Tim de Wit. De reacties van de Briste vissers op de brexit-deal liegen er alvast niet om. Zij hoopten op volledige soevereiniteit over de Britse wateren.

Over de economische gevolgen spreken we met brexitexpert Rem Korteweg van Instituur Clingendael, econoom Mathijs Bouman en hoogleraar politicologie Adrian Pabst.

Te vroeg gejuicht voor de brexitdeal?

Beethoven redding voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest

In maart ging het filmpje 'From us to you' van het Rotterdams Philharmonisch Orkest de hele wereld over. Zelfs Oprah liet zien hoe de orkestleden vanuit huis samen Beethovens 9e symfonie speelden. Dit vreemde, turbulente coronajaar wordt door het orkest ook weer afgesloten met Beethoven. Nu echter op volle sterkte in Ahoy - inclusief koor, maar zonder publiek.

Beethoven redt Rotterdams Philharmonisch Orkest

STER reclame