Nieuwsuur
ANP

Een gesprek met RIVM-topman Jaap van Dissel

Er is geen instantie die tijdens de coronacrisis zo in de schijnwerpers is komen te staan: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Maar het RIVM is ook stevig onder vuur komen te liggen. Vanavond een uitgebreid interview met RIVM-topman Jaap van Dissel.

Wat de geprezen én bekritiseerde Van Dissel de afgelopen maanden leerde

Laatste dag openbare verhoren toeslagenaffaire

Het is vandaag de laatste dag van de openbare verhoren door de parlementaire onderzoekscommissie Kinderopvang. De afgelopen twee weken zijn hoge ambtenaren en politici verhoord. Vandaag verschijnen minister van Financiën Wopke Hoekstra en premier Mark Rutte. Het onderzoek moet aan het licht brengen hoe het kan dat duizenden ouders door de overheid in de problemen zijn gekomen. Politiek duider Arjan Noorlander volgt de verhoren.

De verhoren zijn te volgen via deze livestream op NOS.nl en op NPO Politiek.

Informatievoorziening rond toeslagenaffaire was niet goed, erkent Rutte

Baudet wil Forum splitsen

Thierry Baudet pleit voor een soort 'boedelscheiding' bij Forum voor Democratie. In zijn plan zou iedereen die achter hem staat bij Forum moeten blijven en zouden zijn tegenstanders "iets nieuws" moeten beginnen, "We splitten gewoon de pot." Omdat hij een van de oprichters van Forum is, zou hij de naam Forum mogen blijven voeren.

Maar vier partijprominenten hebben vanavond gezamenlijk hun lidmaatschap van Forum voor Democratie opgezegd. Het gaat om de kandidaat-Kamerleden Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek.

Ook dat bespreken we met politiek duider Arjan Noorlander.

Vier partijprominenten stappen uit Forum voor Democratie

Verdriet na dood voetballegende Maradona

Het overlijden van Diego Maradona heeft veel losgemaakt in de wereld. Overal rouwen fans om het verlies van het Argentijnse volksidool. Duizenden Argentijnen zijn samengekomen bij het presidentieel paleis Casa Rosada in Buenos Aires, om Maradona de laatste eer te bewijzen. En ook Napels huilt. Mensen steken vuurwerk af en zingen vanaf hun balkons. Maradona maakte in 1987 de club Napoli voor het eerst in de geschiedenis landskampioen. Vanavond een verslag uit Buenos Aires en Napels.

Argentinië en Napels in diepe rouw

STER reclame