Nieuwsuur
ANP

Debat over aanpak coronavirus

In Den Haag debatteert de Tweede Kamer over het coronavirus. Het zal vooral gaan over het derde steunpakket en over het perspectief voor december. Niet alleen voor de feestdagen, maar ook voor de horeca. Arjan Noorlander volgt het debat. Vanavond de laatste stand van zaken.

Coronadebat, ook over een 'indirecte vaccinatieplicht'

Eerst informatie, dan een prik: veel twijfel over coronavaccin

Bijna de helft van de Nederlanders wil zich in ieder geval niet direct laten vaccineren als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar wordt. Zij willen afwachten en kijken wat de bijwerkingen bij anderen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer de TU Delft en het RIVM. 13 procent wil helemaal geen vaccin, 39 procent wil zich wél direct laten vaccineren. Voordat een vaccin effectief is, moet ruim 70 procent van de bevolking ingeënt zijn.

Te gast is André Knottnerus, oud-voorzitter van de Gezondheidsraad, van origine arts-epidemioloog en in het verleden betrokken bij vaccinatiecampagnes.

Veel twijfel over coronavaccin

Stemmen tellen in Georgia

In Georgia worden vandaag de laatste stemmen geteld. Er zijn nog 2600 stemmen gevonden die nog niet geteld waren, daarvan is de meerderheid naar Trump gegaan. Maar de voorsprong is niet meer in te halen. Verslaggever Steven Schoppert was de afgelopen dagen in de Amerikaanse staat. Hij keek onder meer mee bij het hertellen van de stemmen. We praten ook met correspondent Lucas Waagmeester in Washington.

Uitslag Georgia snel verwacht, achterban Trump overtuigd van fraude

STER reclame