Nieuwsuur
ANP

Persconferentie Rutte en De Jonge

Waarschijnlijk worden de maatregelen van de afgelopen twee weken ingetrokken. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld theaters, bioscopen, zwembaden en bibliotheken weer open kunnen. Maar hoe gaan we de periode tussen het einde van de tweede golf en het begin van de vaccinaties overbruggen? Vanavond om 19.00 uur geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie. Arjan Noorlander volgt de persconferentie en praat ons bij.

Stand van zaken coronavirus

Zuid-Holland-Zuid kleurt donkerrood

Zuid-Holland Zuid is al weken een van de regio's met de hoogste besmettingscijfers. Hoe valt dat te verklaren? We spreken met Wouter Kolff, voorzitter van de veiligheidsregio en burgemeester van Dordrecht (VVD), GGD-arts Ellen Verspui en Peter van der Meer, bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Ook kijken we naar Slowakije. Daar is door het testen van nagenoeg de gehele bevolking een lockdown voorkomen. Is deze aanpak ook iets voor Nederland?

Kan je een hele bevolking testen om het virus eronder te krijgen?

Barack Obama over het Amerika van nu

Vanavond een gesprek met Barack Obama. Ter gelegenheid van het uitkomen van zijn memoires sprak de oud-president in vijf landen met mensen uit de literaire wereld. Voor Nederland was schrijver Tommy Wieringa in Washington. Hoe kijkt Obama naar het Amerika van nu?

Het volledige verslag is vanaf 21.30 ook te zien op onze YouTube-pagina.

STER reclame