Nieuwsuur
Reuters

Pro-Trump-protestmarsen

In de Verenigde Staten zijn vandaag verschillende pro-Trump-marsen georganiseerd. We spreken met correspondent Lucas Waagmeester die in Washington DC ter plaatse is. Ook hebben we het over de Republikeinse partij: wat moet of kan Trump nog? Is het afgelopen of is er nog een juridisch geitenpaadje voor hem? En zal hij een rol blijven spelen in de partij?

Protestmarsen vóór Trump; wat kan de Amerikaanse president nog?

Flinke toename herinfecties corona verwacht

Herinfecties met het coronavirus zijn niet langer uitzonderlijk. Amsterdamse onderzoekers verwachten dat het aantal de komende maanden flink kan oplopen, omdat eerder besmette mensen waarschijnlijk gemiddeld maar een jaar beschermd zijn. In Nederland zijn er vermoedelijk al zo'n vijftig mensen herbesmet met corona.

Een van hen is Sanne de Jong (22), die bij Nieuwsuur haar verhaal doet. Ze kreeg in het voorjaar corona met relatief milde symptomen. Maar in de zomer kreeg ze weer klachten en werd ze tot haar grote verbazing opnieuw positief getest. En deze keer had ze het een stuk steviger te pakken.

Flinke toename herinfecties corona verwacht

VR wordt steeds mooier, maar tegen welke prijs?

Techgigant Facebook zet vol in op VR, virtual reality. Niet alleen voor gamers of heel specifieke toepassingen, maar ook voor vergaderen met collega's of een concert beleven aan de andere kant van de wereld. Facebook ziet VR als hét nieuwe sociale platform.

Vorige maand introduceerde het bedrijf een nieuwe stand-alone VR-headset, de Oculus Quest 2, die volgens kenners in veel opzichten beter is dan de concurrentie en ook nog eens veel goedkoper. Maar er is ook kritiek: via de bril verzamelt het bedrijf veel data over de gebruiker. Wordt dit dé doorbraak van virtual reality?

VR wordt steeds mooier, maar tegen welke prijs?

STER reclame