De handen van Trump en Biden tijdens het laatste debat voor de verkiezingen

De uitzending van 3 november: De dag van de waarheid voor Trump en Biden / Weer strengere maatregelen / Wat is er bekend over de dader in Wenen?

De dag van de waarheid voor Trump en Biden

Blijft de Amerikaanse president Trump aan voor een nieuwe termijn, of moet hij het stokje doorgeven aan zijn democratische tegenstander Joe Biden? Vandaag gaat Amerika naar de stembus. We zijn in Washington en in de swing states. Tijdens de uitzending bespreken we de eerste peilingen. Marieke de Vries, Lucas Waagmeester, Eelco Bosch van Rosenthal en Eva Wiessing doen verslag. Oud-ambassadeur Henne Schuwer is te gast in de studio. Hij was tussen 2015 en 2019 de Nederlandse ambassadeur in Washington DC.

Strengere maatregelen, de komende twee weken

Premier Mark Rutte legde vanavond uit waarom het kabinet toch kiest voor extra maatregelen: "Ik weet niet hoe het u vergaat maar mijn bloeddruk is elke dag licht stijgend als de cijfers binnenkomen. Als we daar nuchter naar kijken is het beeld het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed genoeg. In ziekenhuizen en verpleeghuizen nemen de patiënten toe en op sommige plekken is het pompen of verzuipen. Daarom is er aanleiding voor extra maatregelen." De maatregelen gelden voor de komende twee weken. Politiek duider Arjan Noorlander praat ons bij.

Komende twee weken strengere coronamaatregelen

Wat is er bekend over de dader in Wenen?

Bij een terreuraanslag in het centrum van Wenen zijn gisteravond vier burgers om het leven gekomen. Er is op zes plaatsen geschoten, onder meer in de buurt van een synagoge die op dat moment gesloten was. Een aanslagpleger is door de politie doodgeschoten. Het gaat om in een aanhanger van IS. De autoriteiten denken dat er meerdere daders bij de aanslag betrokken waren. Tijdens de uitzending bespreken we de laatste ontwikkelingen.

Wat weten we al over de dader in Wenen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl