Nieuwsuur
SQ Vision

Teststraat Breda belaagd

Bij een coronateststraat in Breda zijn borden vernield en beklad. 'Covid = hoax,', was onder meer met graffiti op borden geschreven. Ook zijn een verkeersregelaar en mensen die zich lieten testen uitgescholden en geïntimideerd. Het gaat om de teststraat bij het Amphia Ziekenhuis. We spreken met Paul Depla, de burgemeester van Breda. Hij is niet te spreken over de actie. "Te triest voor woorden. Toon respect voor onze mensen in de zorg." En het is volgens Depla niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. "Er zijn vorige week zondag ook borden vernield. Halverwege de week zijn ze ook uit de grond getrokken en werd iets geroepen. Maar nog niet in de mate zoals nu."

Bredase burgemeester Depla: 'Te triest voor woorden'

De nalatenschap van Trump

Of hij is aan het eind van zijn presidentschap, of hij is pas halverwege. Hoe dan ook: met Donald Trump had Amerika de afgelopen vier jaar misschien wel de meest onconventionele president in zijn geschiedenis. Geadoreerd door zijn grote achterban, verafschuwd door de meeste andere Amerikanen, en grijs gebied is er nauwelijks meer. De afgelopen weken reisde Nieuwsuur door een aantal cruciale staten bij de verkiezingen van 3 november, en die reis eindigt vanavond in de hoofdstad Washington. Waar we nog een keer kijken naar de overlevingskunstenaar Trump, en naar wat hij wist te bereiken.

Vier jaar Donald Trump

Ramp dreigt voor de mensen achter de schermen

Muzikanten en acteurs hebben het zwaar in de coronatijd. Maar voor de honderdduizend mensen die achter de schermen werken, dreigt een minstens zo groot drama. De hele evenementensector, waar vorig jaar 7 miljard werd omgezet, wankelt. Sinds maart zijn alle grote evenementen afgelast. En dat betekent dat al voor de Kerst naar schatting vijftigduizend banen zijn verdwenen. Veel freelancers zien zich gedwongen hun pensioen aan te spreken. In een brandbrief doet de branchevereniging (van freelancers) nu een beroep op de staatssecretaris van Sociale Zaken om de groep financieel te steunen. Anders zal de hele sector na corona zijn verdwenen.

Groot drama voor de mensen achter de schermen

STER reclame