Maasstad Ziekenhuis

De uitzending van 23 oktober: Druk op ziekenhuizen stijgt snel / Vaccin begin 2021 'vrij realistisch' / Asielzoekers teruggestuurd op zee / Laatste debat in VS

Druk op ziekenhuizen stijgt snel

Sinds gisteren liggen er op de intensive cares meer covid-patiënten dan niet-covid-patiënten. De toename van coronapatiënten op de IC gaat nu sneller dan de toename op de gewone afdelingen.

Ziekenhuizen lopen tegen de grenzen van hun capaciteit aan. Voor het eerst in de tweede coronagolf worden er coronapatiënten naar Duitsland overgeplaatst. We kijken in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis, dat begin vorige week al waarschuwde steeds meer reguliere behandelingen te moeten afzeggen:

Vaccin begin 2021 'vrij realistisch'

Wanneer is er een goed werkend vaccin tegen corona? Oud-RIVM-topman en emeritus hoogleraar vaccins Ben van der Zeijst noemt begin 2021 "vrij realistisch". Hij vindt dat het ministerie van Volksgezondheid haast moet maken om zich voor te bereiden op een grootschalige inentingscampagne volgend voorjaar.

Vaccin begin 2021 'vrij realistisch'

'Frontex betrokken bij illegaal terugsturen asielzoekers op zee'

De grensbewakingsorganisatie van de Europese Unie, Frontex, helpt de Griekse kustwacht bij het tegenhouden van asielzoekers op zee. Dat concludeert een team van onderzoeksjournalisten van onder meer Lighthouse Reports, Bellingcat, ARD en Der Spiegel. Zij analyseerden beelden waarop bijvoorbeeld te zien is dat een boot van Frontex bewust golven maakt, zodat een migrantenboot wordt teruggedreven naar Turkse wateren. Daarmee werkt Frontex mee aan een praktijk die indruist tegen het internationale recht en Europese verdragen.

We spreken met Heiner Hoffman, een van de Duitse onderzoeksjournalisten achter het verhaal.

'Frontex betrokken bij illegaal terugsturen asielzoekers op zee'

Trump en Biden laten elkaar uitpraten in laatste debat

In het tweede en laatste debat voor de presidentsverkiezingen wisten Donald Trump en Joe Biden hun standpunten vannacht een stuk beter over te brengen dan bij de chaotische eerste ontmoeting. Beide kandidaten kwamen daardoor beter uit de verf.

Voor Trump is het de vraag of dit debat zijn positie in de peilingen verbetert. Hij staat flink achter. In de uitzending blikken we terug op vannacht en kijken we vooruit naar de laatste campagnedagen.

Trump en Biden laten elkaar uitpraten in laatste debat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl