Nieuwsuur
ANP

Coronatests: commercie versus de GGD

De komende weken komen er zeven grote snelteststraten in Nederland. Militairen zullen bij de opzet helpen. Maar omdat mensen bij de GGD soms dagenlang moeten wachten op een afspraak, worden op steeds meer plaatsen al commerciële coronatesten aangeboden, buiten de GGD om. Wat betekenen de snelteststraten voor de commercële aanbieders van coronatests? En wie kunnen er terecht bij de snelteststraten?

Coronatests: de commerciëlen versus de GGD

'Snel regels nodig voor wildgroei aan uitzendbureaus'

Het is kinderlijk eenvoudig en je hebt er geen vergunning voor nodig: het oprichten van een uitzendbureau. Er zijn er inmiddels veertienduizend van. De uitzendbureaus hebben veelal arbeidsmigranten in dienst, die werken in de tuinbouw, in slachthuizen of distributiecentra. Tijdens de eerste coronagolf werd pijnlijk duidelijk hoe slecht de woon- en werkomstandigheden vaak zijn. Er zijn strengere regels nodig voor uitzendbureaus, vinden veel betrokkenen.

'Ons werd verteld dat alles hier gloednieuw was'

De toon van het debat in de VS

Op onze verkiezingsreis van Florida naar Washington maken we een stop in de staat Virginia, naast Washington. We spreken er drie vrouwen die de polarisatie in de Verenigde Staten aan den lijve ondervonden óf daar zelf een bijdrage aan leverden. Over politieke dialoog versus bedreigingen en de toekomst van de Amerikaanse democratie.

Bekijk hieronder alle reportages van onze roadtrip:

STER reclame