De uitzending van 16 oktober: Gehandicaptenzorg in de knel / Onrust onder docenten / 'Bereid je voor op no-deal-brexit' / Zijn stedenbanden met China verantwoord?

Gehandicaptenzorg in de knel

De capaciteitsproblemen bij de GGD leveren problemen op voor personeel in de gehandicaptenzorg. De wachttijd voor een coronatest is soms een aantal dagen, terwijl zorgpersoneel recht heeft op voorrang. Dat zorgt voor grote problemen om de roosters rond te krijgen.

'Het is topsport om de roosters rond te krijgen'

Onrust onder docenten

Docenten in het middelbaar onderwijs maken zich zorgen. Ze voelen zich niet veilig als ze aan het werk zijn en vrezen ook dat zij leerlingen aansteken met het coronavirus. Hoe gaan scholen hiermee om? We spreken een schooldirecteur, een docent en vakbond CNV. Te gast is Jan Wiegers, bestuurder van het Dorenweerd College in Doorwerth.

Hoe gaan scholen om met de tweede golf?

'Bereid je voor op no-deal-brexit'

De Britse premier Boris Johnson zegt dat zijn land zich moet opmaken om zonder handelsovereenkomst uit de Europese Unie te stappen. Hij vindt dat onderhandelaars van de EU te weinig concessies doen om tot overeenstemming te komen.

Johnson zet de onderhandelingen met de EU zo flink onder druk. We praten erover met correspondenten Tim de Wit in Londen en Sander van Hoorn in Brussel.

Speelt Johnson powerplay?

Stedenbanden met China moreel verantwoord?

Bijna alle Nederlandse provincies en nog eens 36 Nederlandse gemeenten onderhouden vriendschapsbanden met regio's of steden in China. Vaak is het idee dat zo'n relatie economisch voordeel oplevert, maar dat kan botsen met gevoeligheden op landelijk niveau, bijvoorbeeld rond mensenrechten en spionage.

'Het Rijk moet de stedenbanden met China coördineren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl