Premier Rutte en minister De Jonge

De uitzending van 13 oktober: Weer in gedeeltelijke lockdown / Nieuw stikstofplan / Florida van levensbelang voor Trump

Nederland weer in gedeeltelijke lockdown

Vanaf morgenavond 22.00 uur gelden flink strengere maatregelen om de opleving van het coronavirus in te dammen. Zo moet de horeca de deuren weer sluiten.

We gaan vanavond uitgebreid in op de nieuwe maatregelen. Politiek duider Arjan Noorlander volgt de persconferentie. Te gast zijn epidemioloog Frits Rosendaal en Ingrid Thijssen, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

'Veel sectoren zullen zich nu machteloos voelen'

Langverwacht plan voor vermindering stikstof

Landbouwminister Carola Schouten heeft vandaag haar langverwachte 'structurele aanpak stikstof' gepresenteerd. Een plan van aanpak dat de stikstofuitstoot omlaag moet brengen. Vaststaat dat de stikstofuitstoot naar beneden moet zodat natuurgebieden kunnen herstellen. Tegelijkertijd moet er ruimte komen voor nieuwe economische activiteiten. Hoe zullen de reacties zijn op haar plan?

Doet de nieuwe stikstofwet genoeg?

Florida van levensbelang voor herverkiezing Trump

In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen reizen verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal en cameraman Dennis Hilgers van coronabrandhaard Florida naar de hoofdstad Washington. Voor een reportagereeks waarin ze het vergrootglas leggen op de grote thema's die Amerikaanse kiezers dit jaar bezig hielden. Vanavond het eerste deel vanuit Miami, waar zichtbaar wordt hoe de crisis vooral de lage inkomensgroepen raakt.

Florida is voor Trump van levensbelang

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl