Nieuwsuur
ANP

Welke toekomst heeft de luchtvaart?

Door de coronacrisis is de luchtvaart ingestort. In april en mei had Schiphol nog geen drie procent van het normale aantal passagiers. En nog steeds is het erg stil op de luchthaven.

Blijft het permanent rustiger in de lucht, of trekt het vliegverkeer weer snel aan? En wat betekent dat voor onze economie? Vanavond het slot van een tweeluik over de toekomst van de luchtvaart.

Hoe erg zou het zijn als Schiphol een stuk kleiner wordt?

Hoe hoog wordt de tweede golf?

Het aantal besmettingen loopt snel op. Vandaag komt het Outbreak Management Team (OMT) met nieuw advies voor extra maatregelen. Dat advies kwam gisteren al in handen van Nieuwsuur. Lukt het ons de tweede golf hiermee onder controle te krijgen, of is een scenario zoals in maart en april inmiddels onvermijdelijk? Te gast is viroloog en OMT-lid Marion Koopmans.

'Niemand wil een lockdown, maar misschien moet het om 'in control' te komen'

Buiten stad wonen in trek door pandemie

De populariteit van de stad heeft door corona een flinke tik gekregen. De dure steden hadden al langer te maken met gezinnen die vertrokken, en nu zorgt ook de pandemie ervoor dat mensen eerder uit de stad overwegen te verhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van huizenwebsite Funda en cijfers van het CBS. Ook makelaars zeggen tegen Nieuwsuur dat woningen buiten de grote steden stukken populairder zijn geworden.

Buiten stad wonen is in trek door pandemie

STER reclame