Nieuwsuur
ANP

Ventilatie scholen niet op orde

Op honderden scholen in Nederland voldoet de ventilatie niet aan de wettelijke richtlijnen. De commissie-Terpstra bracht afgelopen maand de situatie op scholen in kaart. De aanpassingen zullen een kwestie van jaren worden, omdat er op dit moment door alle aandacht tekorten zijn aan apparatuur en deskundigen. Voor een permanente oplossing trekt het kabinet 360 miljoen euro uit. Te gast is Wouter Wijma, voorzitter Vereniging Leverancier Luchttechnische Apparaten.

Zijn scholen een nieuwe brandhaard?

Wat voor een stad is Baltimore nu echt?

Baltimore, twitterde Donald Trump onlangs, is "de ergste stad van Amerika" en een nest van "armoede en misdaad". De schuldigen, volgens de president: de Democraten, die de stad al ruim een halve eeuw in een ijzeren greep houden. De stad is verworden tot metafoor voor landelijk wanbestuur van steden waar de Democraten aan de macht zijn - en daarmee een buitenkans voor Trump om zich tegen af te zetten. Heeft Trump een punt? We bezoeken Baltimore.

In Baltimore is de aanval geopend op het Democratisch stadsbestuur

Hoe ga je verder na de zelfdoding van een van je ouders?

In de afstudeerfilm van de Nederlandse Filmacademie Waarom bleef je niet voor mij? komen vier kinderen aan het woord die een van hun ouders door zelfmoord verloren. De regisseur van de film, Milou Gevers, verloor haar moeder door suïcide. We interviewen de maakster over de taboes waar nabestaanden mee te maken krijgen.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113.

Jonge kinderen die één van hun ouders verliezen

STER reclame