Nieuwsuur
ANP

Strengere coronamaatregelen van kracht

Van weer verplicht thuiswerken tot horeca die eerder moet sluiten. Ingrijpende maatregelen moeten er de komende drie weken voor zorgen dat de opmars van het coronavirus tot staan wordt gebracht. De set nieuwe regels, adviezen en maatregelen, die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond aankondigden, gaan morgen om 18.00 uur in.

We spreken met hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss en de voorzitter van de veiligheidsregio's burgemeester Hubert Bruls. Vanuit Den Haag doet Arjan Noorlander verslag.

Strengere coronamaatregelen aangekondigd, maar is het voldoende?

Interview met Amerikaanse topdokter Fauci

Hij is de Amerikaanse Jaap van Dissel: Anthony Fauci. En hij snapt er niks van dat Nederland niet overgaat tot een landelijke mondkapjesplicht. "Genoeg informatie wijst erop dat mondkapjes zeer gunstig zijn voor het voorkomen van overdracht en het krijgen van een infectie", zegt hij in een interview met Nieuwsuur.

Fauci is de belangrijkste medisch adviseur van president Donald Trump op het gebied van het coronavirus. Hij geeft zijn visie op de situatie in Nederland en we bespreken met hem de Amerikaanse cijfers. In de VS zijn inmiddels meer dan 200.000 mensen aan het coronavirus overleden.

STER reclame