De uitzending van 27 september: Regionale versus landelijke coronamaatregelen / Het leven na corona

Regionale versus landelijke coronamaatregelen

Besmettingsaantallen die omhoog schieten, een stijgend aantal ziekenhuisopnames en de roep om meer landelijke coronamaatregelen. Steeds meer veiligheidsregio's krijgen het predicaat 'zorgelijk'. Vanaf vanavond 18:00 gaan in acht veiligheidsregio's extra coronamaatregelen in en dinsdag is er een nieuwe persconferentie.

Ook in andere landen zijn er nieuwe maatregelen: Spaanse media melden dat de regering overweegt om de hoofdstad Madrid grotendeels af te grendelen, tegen de wil van het regiobestuur in. Spanje heeft nu de hoogste besmettingscijfers van de EU. En ook in Brussel gelden vanaf morgen strengere coronamaatregelen. Te gast is hoogleraar Public Governance Paul 't Hart. Hij pleit voor landelijke regie in Nederland.

De worsteling: regionale of landelijke regie?

Het leven na corona

Tien maanden nadat het virus aan zijn wereldwijde opmars begon, leren artsen nog elke dag over corona. Maar er blijven ook veel vragen. Over het herstel bijvoorbeeld. Sommige corona-patiënten lijken snel weer op te knappen, terwijl anderen nog steeds worstelen met de fysieke en mentale gevolgen. Dat zorgt voor onzekerheid, bij artsen maar vooral bij patiënten.

We volgen dit jaar Arie Meijer en Nettie van den Brink om een antwoord te krijgen op de vraag hoe het leven eruit ziet, na corona.

Hoe is het leven na de IC?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl