Een bezoeker van een verpleeghuis draagt een mondkapje

De uitzending van 19 september: Reconstructie van aanpassen RIVM-richtlijn / Opperrechter VS overleden

Reconstructie: waarom werd mondkapjesrichtlijn aangepast?

Eind augustus ontdekt Nieuwsuur dat het advies om geen mondkapjes te dragen bij 'kort contact' met coronapatienten uit de richtlijnen voor de ouderenzorg zijn geschrapt. Het was veilig om dat advies te volgen, werd maandenlang tegen verpleeg- en thuiszorgpersoneel gezegd.

Nu wordt opeens anders geadviseerd. Hoe is het RIVM tot deze opvallende draai gekomen? Gisteren meldden we al dat de omstreden mondkapjesrichtlijn tóch gebaseerd was op schaarste, ondanks dat steeds anders werd beweerd. Vanavond een uitgebreide reconstructie met alle feiten en details.

Zo werd de omstreden mondkapjesrichtlijn plots aangepast

Amerikaanse hoge rechter overleden

Vannacht overleed Ruth Bader Ginsburg, een van de bekendste rechters uit het Amerikaanse Hooggerechtshof. Een uitgebreid portret van de rechter die van groot belang was voor progressieve Amerikanen. Verslaggever Marieke de Vries doet verslag vanuit Washington DC, waar bij het Hooggerechtshof een grote mensenmassa bijeenkwam om Ginsburg te herdenken.

In de studio spreken we met geschiedkundige James Kennedy. Want wat betekent het overlijden van Ginsburg voor de Verenigde Staten? En hoe beïnvloed dat het Hooggerechtshof, de verkiezingscampagne en de toekomst van het land?

Wat betekende opperrechter Ginsburg voor de VS?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl