In mei werd een gigantisch crystal meth-lab aangetroffen in een Gelderse schuur. ANP
Nieuwsuur

Crystal Meth in de Nederlandse polder

Nederland speelt een steeds grotere rol bij de productie van de zeer verslavende harddrug crystal meth. De politie waarschuwt er al langer voor, maar nu blijkt ook uit de cijfers dat Nederlands rol groeit.

Vorig jaar werden er acht crystal meth-labs gevonden, dit zijn jaar er al elf labs opgespoord. De labs zijn steeds vaker te vinden op het platteland.

Crystal meth in de polder; steeds vaker vindt politie labs op platteland

'Werkende armen' hard geraakt door coronacrisis

De coronacrisis raakt iedereen, maar mensen die het financieel al lastig hadden worden nu extra hard geraakt. Zij hebben vaak tijdelijke baanden, kampen met schulden en het is elke maand de vraag of ze net wel of net niet uitkomen.

Het Sociaal Cultureel Planbureau vermoedt dat de groep 'werkende armen' op korte termijn zal groeien. Het SCP berekende al dat zeker 73.000 huishoudens binnen drie maanden in de financiële problemen komt als het hoofdinkomen verdwijnt.

Werkende armen hard getroffen door coronacrisis

Mathijs' Ruimtereis over Mars

In deel 3 van de serie over de economie van de ruimte richt econoom Mathijs Bouman zich op die rode planeet. Het is na de maan de volgende droombestemming voor bemande ruimtevaartuigen en daarom worden er miljarden in Marsprojecten gestoken. Maar wat hebben we daar eigenlijk te zoeken?

En als je nu wat vindt op Mars of op de maan, mag je het dan houden? Dat zoekt Mathijs uit in de laatste aflevering van deze serie.

Op ruimtereis naar Mars

STER reclame