Nieuwsuur
ANP

Aantal besmettingen per week loopt weer op

Het ziet er naar uit dat het aantal coronabesmettingen weer fors aan het stijgen is. Gisteren werd duidelijk dat de afgelopen zeven dagen bij elkaar bijna 5000 mensen positief zijn getest, ruim 1300 meer dan de voorgaande week. De toename heeft deels te maken met de sterke toename van het aantal tests, maar dat verklaart niet alles.

Het RIVM komt vandaag met een analyse van de cijfers in zijn wekelijkse rapportage. Viroloog Marion Koopmans is vanavond te gast. We spreken met haar ook over coronatesten die heel snel de uitslag geven. Het OMT komt binnenkort met een advies over de inzet van sneltesten.

De coronasneltests komen eraan

Ruzie in de familie door coronadenkbeelden

Een deel van de Nederlanders heeft een compleet andere visie op de coronacrisis. Zo wordt de ernst van het coronavirus volgens hen bijvoorbeeld (door overheid en media) bewust overdreven om een andere agenda door te voeren. Zulke denkbeelden leiden tot conflicten met vrienden, familie en levenspartners die er anders over denken.

Ruzie in de familie door visie op coronacrisis

Hotels in zwaar weer

Veel hotels zijn op dit moment verliesgevend, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die onderzoek deed. Sinds juni hebben hotels te maken met een bezetting van amper 60 tot 70 procent. In de grote steden en vooral Amsterdam is het zelfs rond de 25 procent. Perspectief op verbetering is er nog niet. Te gast is KHN-directeur Dirk Beljaarts.

Hotels in de rode cijfers

STER reclame