Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt hebben net de uitslag van de lijsttrekkersverkiezing gehoord

De uitzending van 25 augustus: CDA laat onderzoek doen naar lijsttrekkersverkiezing / Scholen worstelen met coronawerkelijkheid / De opbouw van Almere in beeld / Hoe schrijf je een verkiezingsprogramma in coronatijd?

CDA laat onderzoek doen naar lijsttrekkersverkiezing

Na aanhoudende druk van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt komt er toch een onafhankelijk onderzoek naar de interne lijsttrekkersverkiezing waar Hugo de Jonge als winnaar uit de bus kwam. Er bleven maar vragen komen over zes CDA-leden waarvan de stemmen bij een verkeerde kandidaat terecht zouden zijn gekomen, en dus moest het CDA bestuur wel om. Juist op de dag dat de fractie aan teambuilding probeerde te doen in de dierentuin in Arnhem.

CDA laat onderzoek doen naar lijsttrekkersverkiezing

Scholen worstelen met coronawerkelijkheid

Sluiten, dat wil niemand meer. Maar open zijn, is ook een worsteling. Want wat moet je als school nou doen: wel of geen mondkapjes, en wel of geen afstand tussen de leerlingen. En hoe moet het met de ventilatie? Kritische volgers van het kabinet pleiten voor meer duidelijkheid. Want nu veel scholen een week open zijn, blijkt het een hele klus om te bedenken wat wijsheid is.

Scholen worstelen met het woud aan coronamaatregelen

De opbouw van Almere in beeld

Van het afsluiten van de dijk tot de dag van vandaag: de complete opbouw van Almere is vanuit de lucht vastgelegd. In totaal gaat het om 25.000 foto's. In het stadsarchief zijn nu de meest bijzondere foto's te zien in een expositie over Almere. We spreken met de curator van de tentoonstelling en met een mede-ontwerper van de stad.

Van niks naar stad: de opbouw van Almere in beeld

Hoe schrijf je een verkiezingsprogramma in coronatijd?

Hoe gaat het in coronatijd achter de schermen bij de politieke partijen. Nieuwsuur kijkt deze week hoe zij zich voorbereiden op de verkiezingen van volgend jaar. Vanavond: de verkiezingsprogramma's. Daar werd al volop aan geschreven voor de coronacrisis, maar toen corona uitbrak konden veel pagina's opeens regelrecht de prullenmand in. Welke politieke en inhoudelijke keuzes maak je dan?

Hoe schrijf je een verkiezingsprogramma in coronatijd?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl