In andere landen zijn mondkapjes in de klas verplicht

De uitzending van 13 augustus: Ventilatie en corona / De nieuwe opmars van het coronavirus / KLM'ers overwegen switch

Ventilatie en corona

Welke rol spelen ventilatiesystemen bij het verspreiden van het coronavirus? Daarover wordt verschillend gedacht. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei deze week tijdens een briefing in de Tweede Kamer dat gebouwen qua ventilatie goed zitten als ze voldoen aan de specifieke ventilatieregels zoals vastgelegd in het zogeheten 'Bouwbesluit'. Maar klopt dat? En voldoen organisaties aan de regels in het Bouwbesluit?

'Of de richtlijnen werken om het virus uit de lucht te halen, is maar de vraag'

Aantal coronabesmettingen loopt op

De Tweede Kamer onderbrak gisteren het zomerreces voor een debat over de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Een verplichte quarantaine voor mensen die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen als mogelijk besmet, wordt voorlopig niet ingevoerd. Wel zijn er veel zorgen over de nieuwe opmars van het virus. Ook bij Ernst Kuipers, van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Hij is vanavond te gast. En we spreken met politiek verslaggever Chris Ostendorf over het debat van gisteren, dat chaotisch eindigde.

'Eind september dreigt zelfde piek in ziekenhuizen als in april'

KLM'ers overwegen switch naar de zorg

Het lijkt niet voor de hand te liggen: een overstap van stewardess bij KLM naar de ouderenzorg. Toch overwegen honderden KLM'ers die switch. De luchtvaartmaatschappij moet fors inkrimpen, er verdwijnen bijna 5000 banen, terwijl de zorg nog steeds schreeuwt om personeel. Daarom hebben KLM en zorgkoepel Actiz de handen ineen geslagen.

'Het is hier net als in een vliegtuig maar dan met vaste passagiers'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl