Premier Rutte en minister De Jonge na afloop van een van de persconferenties over de coronabestrijding

De uitzending van 6 augustus: De persconferentie met Rutte is terug / Hoe verander je gedrag jongeren? / Bewoners Beiroet in shock

De persconferentie met Rutte en De Jonge is terug

Vanavond om 19.00 geven premier Mark Rutte en minister Hugo De Jonge weer een persconferentie over de huidige stand van zaken rond het coronavirus. Het is nog afwachten of dit de eerste is van een hele reeks, zoals van 9 maart tot 3 juni.

Volgens de Rijksoverheid zullen Rutte en De Jonge "duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen". Nieuwsuur woont de persconferentie bij en Chris Ostendorf doet verslag.

Het kabinet haalt de teugels weer aan

Hoe bereik je jongeren en verander je hun gedrag?

De nieuwste RIVM-cijfers lieten zien dat de toename van het aantal coronabesmettingen onder jongeren het grootst is. Ook lijken jongeren moeite te hebben met de regels rondom het coronabeleid. Het RIVM wil met een speciale voorlichtingscampagne jongeren overtuigen om hun gedrag aan te passen. Hoe bereik je dat? 'Generatie-expert' Talitha Muusse schuift aan in de studio, samen met de burgemeester van Breda, Paul Depla, die zich zorgen maakt over het aantal besmette jongeren in zijn gemeente.

'Niet alleen jongeren zijn veel laconieker geworden'

Inwoners Beiroet nog steeds in shock

De hulp is op gang gekomen in de door de explosie gehavende stad in Libanon. Vrijwilligers helpen buurtbewoners zo goed en kwaad als het kan de straten begaanbaar te maken. Veel bewoners zijn nog steeds in shock. Wij spreken inwoner Hamed al-Deen, die vertelt hoe hij zichzelf en zijn zoontje probeerde te beschermen tegen de vernietigende klap.

'Ik was bang dat het plafond op mijn zoon zou vallen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl