De UvA onderzoekt de luchtkwaliteit op Schiphol en in het vliegtuig

De uitzending van 3 augustus: Hoe veilig is vliegen? / 'Pitstop' voor reizigers / Stijging coronabesmettingen België / Hoe pakken leiders corona aan?

Hoe veilig is vliegen?

We zitten midden in de zomerpiek op de luchthavens. Het is rustiger dan andere jaren, maar vandaag verwerkt Schiphol bijvoorbeeld nog steeds 69.000 passagiers. Hoe veilig is vliegen in coronatijd? Luchtvaartmaatschappijen zijn heel stellig: je loopt bijna geen risico. Maar experts en cabinepersoneel hebben twijfels.

Hoe veilig is vliegen tijdens corona?

'Pitstop' voor coronatest bij Eindhoven Airport

In Nederland hoeven reizigers zich niet verplicht te laten testen. Commerciële bedrijven zien een gat in de markt. Zo kunnen reizigers in Eindhoven vanaf deze week voor vertrek of aankomst snel even langs de 'pitstop' voor een coronatest.

'Pitstop' voor reizigers die een snelle test willen

In België blijft aantal coronabesmettingen stijgen

Niet alleen in Antwerpen, maar in heel België blijft het aantal besmettingen met het coronavirus stijgen. Sinds begin juli is het aantal patiënten op de intensive care verdubbeld. Gemiddeld kregen de afgelopen week 491 mensen per dag een positieve testuitslag en werden dagelijks 24 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. "We kunnen ondertussen wel stellen dat het virus opnieuw intens circuleert op ons grondgebied", zegt epidemioloog Steven van Gucht. Correspondent Sander van Hoorn legt uit waar dat aan ligt.

België ziet aantal coronabesmettingen stijgen

'De grootste fout van Loekasjenko is de aanpak van corona'

We volgden 12 mensen van over de hele wereld om te vragen hoe zij de pandemie ervaren. Vandaag vragen we ze naar hun politieke leiders. Zo zijn er leiders die corona 'gewoon een griepje' noemen, ook als ze zélf corona hebben. Zoals de Wit-Russische president Loekasjenko. "Volgens mij is de aanpak van dit virus de grootste fout die hij tijdens zijn bewind heeft gemaakt."

Hoe pakken andere leiders corona aan?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl