Verzorging coronapatiënten op de IC

De uitzending van 31 juli: Wat leerden artsen van eerste golf? / Geen verplichte quarantaine / Protest in Wit-Rusland / Wereldwijd heel verschillende aanpakken

Wat hebben artsen geleerd van de eerste coronagolf?

Duizenden artsen stonden begin dit jaar tegenover een onbekend virus waar geen medicijn of vaccin tegen was. Improviserend moesten zij met 50 procent van de kennis 100 procent van de beslissingen nemen die het verschil konden maken tussen leven en dood. Welke lessen hebben artsen daarvan geleerd? En wat zouden ze bij een tweede golf anders doen? We spreken met een longarts en intensivist van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

'Corona is niet een lelijke griep, maar een ziekte die veel organen aantast'

Geen verplichte quarantaine

Het kabinet ziet af van verplichte quarantaine voor reizigers uit landen waarvoor het reisadvies oranje of rood is. Wel krijgen teruggekeerde Nederlanders een dringender oproep van het kabinet om twee weken binnen te blijven.

We spreken erover met politiek verslaggever Nynke de Zoeten. En: hoe zit het met de quarantaineregels in landen om ons heen?

Waarom is een quarantaineplicht niet eerder uitgezocht?

Protest in Wit-Rusland tegen president Loekasjenko

Tienduizenden Wit-Russen hebben gisteren in de hoofdstad Minsk gedemonstreerd tegen president Aleksandr Loekasjenko, die al sinds 1994 aan de macht is. Er wordt gesproken over het grootste protest in jaren. Het protest was een steunbetuiging aan de belangrijkste tegenstander van Loekasjenko bij de verkiezingen van 9 augustus: Svetlana Tichanovskaja. Vanavond een reportage van verslaggever Gert-Jan Dennekamp over de onrust in het land.

Na meer dan 25 jaar wankelt de laatste dictator van Europa

Wereldwijd heel verschillende corona-aanpakken

De afgelopen tijd volgden we twaalf mensen van over de hele wereld. Hoe ervaren zij de pandemie? Vandaag kijken we naar de verschillen in aanpak en de gevolgen daarvan. Sommige landen zijn dankzij een succesvolle aanpak al afgestapt van strenge regels en mondkapjes. Maar er zijn ook landen waar het aantal besmettingen toeneemt en de overheid niet wil of kan handhaven.

'In Mexico worden verpleegkundigen soms belaagd in het ov'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl