Nieuwsuur
ANP

Wat was de wetenschappelijke onderbouwing van RIVM-richtlijnen?

Nieuwsuur deed de afgelopen maanden onderzoek naar de coronacrisis in de ouderenzorg. Hoe kon het zo misgaan? Waar kwamen de richtlijnen vandaan? Wat was de rol van het ministerie? En wat zijn de lessen voor de toekomst?

Vanavond in de uitzending meer antwoorden in het tweede deel van een drieluik, dat dit keer gaat over de wetenschappelijke onderbouwing van de RIVM-richtlijnen.

RIVM-richtlijnen ouderenzorg hadden magere wetenschappelijke basis

'Nog niet toe aan corona-evaluatie'

Juist vandaag stuurde het ministerie van Volksgezondheid een brief met lessen voor verpleeghuizen voor een eventuele tweede coronagolf. Volgens minister De Jonge zijn die er klaar voor, al is er nog wel een tekort aan handschoenen. We spreken Kamerleden die er nog niet helemaal vertrouwen in hebben.

'Klaar voor een tweede golf, alleen nog een tekort aan handschoenen'

Grootschalige Twitter-hack

De Twitteraccounts van onder anderen Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama en techbedrijven als Uber en Apple zijn door hackers korte tijd overgenomen. Via die kanalen riepen de hackers op een bedrag in bitcoins over te maken. Ook het account van Geert Wilders werd gehackt.

Onduidelijk is hoe de hackers konden binnenkomen. Het roept vragen op over de beveiliging van Twitter. En welke bedoelde of onbedoelde gevolgen kan het overnemen van invloedrijke accounts hebben?

'Twitter-hack kan conflicten tussen landen uitlokken'

STER reclame