De uitzending van 12 juli: Groene herstart na corona? / Nek-aan-nekrace in Polen / Wat wil De Jonge met het CDA?

'Corona is kantelpunt voor klimaatbeleid'

Het kabinet moet in de komende maanden cruciale beslissingen nemen: hoe komt Nederland uit de corona-recessie? Door slim te investeren, aldus twee belangrijke adviesorganen die we vanavond spreken. Dan komen ook de klimaatdoelen van Parijs dichterbij, zeggen zij, en ontstaan er tegelijkertijd veel banen.

Hoe komen we groener uit de crisis? 'Komend half jaar is cruciaal'

Wat wil Hugo de Jonge met het CDA?

De lijsttrekkersverkiezing bij het CDA is een tweestrijd geworden nadat Mona Keijzer gisteren de minste stemmen haalde, maar geen van de andere twee kandidaten een meerderheid achter zich kreeg. Leden kunnen nu opnieuw hun stem uitbrengen. Woensdag wordt de nieuwe leider bekendgemaakt.

De twee finalisten zijn bij ons te gast. Gisteravond Kamerlid Pieter Omtzigt, vanavond vicepremier en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

'Er zijn zonder twijfel veel fouten gemaakt in coronacrisis'

Nek-aan-nekrace in Polen

In het politiek diep verdeelde Polen maakt de bevolking in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen vandaag een keuze tussen de conservatief-nationalistische Andrzej Duda, de zittende president, en de liberale pro-Europese Rafal Trzaskowski. Het zijn de spannendste verkiezingen in jaren. Om 21.00 uur is de eerste exitpoll. Die bespreken we met Trouw-correspondent Ekke Overbeek.

Presidentsverkiezingen Polen nog spannender dan verwacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl