Nieuwsuur
OMA

Gaat het nieuwe Feyenoordstadion er ooit echt komen?

Een groot nieuw stadion, 1600 woningen, twee hotels, sportfaciliteiten en zelfs een bierbrouwerij: het project Feyenoord City moet Rotterdam-Zuid een grote economische impuls geven. Maar door de coronacrisis hebben de betrokken partijen het financieel moeilijk.

De plannen voor het stadion zijn eerder al vertraagd. De business case is nog niet rond. Ook voetbalclub Feyenoord zegt mede door de crisis opnieuw naar de plannen te moeten kijken. Hoe zeker is het nog dat het stadion er überhaupt komt?

Gaat het nieuwe Feyenoordstadion er ooit echt komen?

Curaçao nog niet akkoord met voorwaarden noodsteun

Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Den Haag wil de landen helpen maar stelt aan die steun wel voorwaarden, zoals de oprichting van een onafhankelijk instituut dat op de verdeling van het geld toeziet.

Curaçao heeft grote moeite met zo'n instituut. Volgens de regering botst het met de autonomie van het eiland en wordt de democratie erdoor aangetast. Morgen moet het parlement van Curaçao besluiten of het toch akkoord gaat. Premier Eugene Rhuggenaath is vanavond te gast. Hij praat morgen persoonlijk mee in de ministerraad.

Premier Curaçao wil niks weten van eisen uit Den Haag

Muziekbibliotheek Ton Koopman verhuist naar Gent

De vrouw van dirigent Ton Koopman noemt het een uit de hand gelopen hobby: zijn muziekbibliotheek met meer dan 40.000 boeken en partituren. Koopman heeft zelf wereldwijde roem verworven met zijn interpretaties van Bach. Zijn prestigieuze verzameling verhuist nu naar een onderzoekinstelling in Gent. We spreken met Koopman en kijken waar zijn collectie terechtkomt.

Muziekbibliotheek Ton Koopman verhuist naar Gent

STER reclame