Nieuwsuur
ANP

Miljardensteun voor KLM

Het kabinet heeft overeenstemming bereikt over een steunpakket voor KLM van 3,4 miljard euro. Het gaat om een lening van 1 miljard en 2,4 miljard als garantie voor commerciële leningen. Aan het pakket, dat is bedoeld om de coronacrisis te overleven, zijn diverse voorwaarden verbonden.

Een van die voorwaarden is dat het aantal nachtvluchten moet worden verlaagd. Ook moeten de kosten van KLM naar beneden. Minister Wopke Hoekstra noemde het vanochtend onvermijdelijk dat de operatie banen gaat kosten, maar hoe veel is nog niet duidelijk.

We spreken met minister Wopke Hoekstra van Financiën over de miljardensteun aan KLM. Aan tafel zit onze econoom Mathijs Bouman.

'Klimaatvoorwaarden in reddingspakket KLM zijn zo zacht als boter'

CDA in lijsttrekkersstrijd beland

Vanmiddag maakt het partijbestuur van het CDA bekend wie er voorgedragen worden voor de lijsttrekkersverkiezing. Vier kandidaten hebben zich voor de functie gemeld: minister Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt. Alle vier hebben een andere inhoudelijke koers. Wat zijn hun kansen en welke kant zal het CDA opgaan? We vragen het politiek duider Arjan Noorlander.

'Interne strijd CDA was voor de partij nadrukkelijk niet de bedoeling'

Polen kiest een nieuwe president

Komende zondag zijn er presidentsverkiezingen in Polen. Onze Europa-correspondent Saskia Dekkers volgt de veelbelovende nieuwe kandidaat Rafal Trzaskowski, die nu burgemeester van Warschau is en lid van de oppositiepartij. Wat betekent zijn eventuele verkiezing voor Polen en voor de verhouding tussen Polen en de EU? En welke impact heeft corona op de verkiezingsstrijd?

Gaan de Poolse kiezers voor een ander Polen?

STER reclame