Nieuwsuur
ANP

Kabinet komt met verdere versoepelingen

Om 19.00 uur geeft het kabinet weer een persconferentie over de nieuwe versoepelingen en aanvullende coronamaatregelen. Een aantal versoepelingen is al uitgelekt. Het gaat om de adviezen van het Outbreak Management Team, die het kabinet doorgaans overneemt.

Zo mogen er straks weer mensen naar voetbalwedstrijden en mogen musea en theaters meer bezoekers ontvangen. Dit alles op 1,5 meter afstand. Hoe gaat dat in z'n werk? We gaan langs bij Johan Cruijff ArenA, die door de gemeente Amsterdam is aangewezen als testlocatie.

Ook kijken we naar de verpleeghuizen. Mogelijk komt minister Hugo de Jonge vanavond met versoepelingen als het gaat om het bezoek dat bewoners mogen ontvangen. Conny Helder, bestuurslid van branchevereniging ActiZ, is te gast.

De oorlog in Syrië gaat een nieuwe fase in

Syrië staat er economisch zo slecht voor dat veel mensen niet meer rond kunnen komen. Dat zorgt in gebieden die in handen zijn van het regime voor veel onrust. In de zuidelijke stad Al-Suwaida, waar het tijdens de oorlog relatief rustig bleef, wordt al wekenlang weer volop geprotesteerd.

Bovenop de slechte economie en de daaruit voortkomende protesten heeft Syrië te maken met de Amerikaanse Ceasar-wet. Daarmee probeert de VS de druk op het regime verder op te voeren. Het gaat om het zwaarste sanctiepakket tot nu toe, waar ook de bevolking door wordt geraakt.

'De hoop is dat het Syrische regime het loodje legt'

Rutte in gesprek over racisme

Premier Mark Rutte sprak vanmiddag op het Catshuis met mensen die zich de afgelopen tijd hebben uitgesproken tegen racisme.

De premier had vandaag individuele gasten uitgenodigd. Later wil hij ook praten met organisaties als Black Lives Matter en Kick Out Zwarte Piet. Vanuit die kringen kwam kritiek, dat ze niet al vandaag op het Catshuis mochten komen.

Rutte gaf aan stappen te willen zetten om racisme te bestrijden. Is die toezegging genoeg voor de demonstranten? Wij spreken mensen die vanmiddag aan tafel zaten en met andere actievoerders.

'Wil Rutte over racisme volgend zijn, of leiderschap tonen?'

STER reclame