Nieuwsuur
ANP

Wanneer kan het hoger onderwijs weer terug naar normaal?

Twee weken geleden heropenden de basisscholen en ook de middelbare scholen gaan na de zomer weer helemaal open. Het hoger onderwijs staat achteraan wat betreft versoepelingen. Het online lesgeven lijkt steeds meer ten koste te gaan van de kwaliteit, zeker bij opleidingen waar praktijklessen belangrijk zijn. Kunnen studenten na de zomer rekenen op meer fysiek onderwijs, of zijn de risico's nog te groot? We gaan langs bij opleidingen en spreken met epidemioloog Patricia Bruijning.

Online les geven prima voor een tijdje, maar voldoet niet

Komende verkiezingen krijgen steeds meer een gezicht

De een werpt zich op het laatst toch nog in de strijd, de ander maakt galant plaats voor de concurrent. In Den Haag worden de laatste dagen de laatste tactische bewegingen gemaakt in de strijd om het lijsttrekkerschap van de belangrijkste partijen. En zo weten we ineens wie de bepalende gezichten gaan zijn in de komende verkiezingscampagne. We bespreken het nieuwe politieke speelveld met onze politiek duider Arjan Noorlander. Welke politieke keuzes en vraagstukken doemen op?

De bepalende gezichten in de komende verkiezingscampagne

In Baltimore zijn protest en actie nog steeds nodig

We zijn nog maar op de helft van het jaar, maar 2020 gaat met een pandemie, een economische crisis en massaprotesten tegen racisme nu al de boeken in als een van de onstuimigste jaren uit de Amerikaanse geschiedenis. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met 1968, ook een jaar van grote maatschappelijke onrust, raciale spanningen en krachtige protestbewegingen. Nieuwsuur gaat naar Baltimore, een stad die toen net als nu een kruitvat was en een broedplaats van activisme.

Baltimore broedplaats van activisme tegen racisme

STER reclame