De uitzending van 5 juni: Innovatie in coronatijd / Nederlanders over de grens / Overheidssteun voor HEMA? / Wat is er mis bij politie VS?

Creatieve nieuwe concepten in coronatijd

De coronacrisis stelt veel bedrijven dus voor grote uitdagingen, maar er zijn ondernemers die er hun voordeel mee doen. Door creatief te zijn en een nieuw product of concept op te zetten. Zo ook Jurgen Verwoerd, die eigenlijk van plan was zijn vegetarische snackbar in Den Haag te verkopen en uit de horeca te stappen. Maar door de coronacrisis liep dat allemaal anders.

De coronacrisis leidt tot ook tot innovatie

Hoe gaat het met Nederlanders over de grens?

Elk land gaat op zijn eigen manier om met de coronacrisis, met grote gevolgen voor het dagelijkse leven, de gezondheidszorg en de economie. Nieuwsuur sprak in april met Nederlanders in het buitenland. Hoe is het nu met ze?

'Nu het leven hier normaliseert, wordt de naleving van de regels lakser'

Overheid overweegt steun aan HEMA

Het Financieele Dagblad schrijft dat de overheid betrokken is bij onderhandelingen die HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn voert met banken en schuldeisers. HEMA kampt met een enorme schuldenlast van zo'n 750 miljoen euro. Aan rente is het bedrijf jaarlijks zo'n 50 miljoen euro kwijt. Daar kwam de coronacrisis bovenop, waardoor de omzet een klap kreeg.

Moet de Nederlandse overheid bijspringen om het winkelconcern overeind te houden? We spreken erover met onze econoom Mathijs Bouman.

Is de HEMA wel levensvatbaar genoeg voor een reddingsoperatie?

Wat is er mis bij de Amerikaanse politie?

Is de Amerikaanse politie gewelddadiger dan in andere westerse landen, en hoe groot is het probleem van racisme onder agenten? We vragen het de Nederlander Barend Wurth, die agenten in de Amerikaanse staat Illinois traint. En we spreken Art Acevedo, de politiechef in Houston, Texas, die veel aandacht krijgt door het op te nemen voor de demonstranten en zich fel uit te spreken tegen racisme bij de politie.

'De Amerikaanse politie is steeds meer gemilitariseerd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl