De uitzending van 3 juni: Toerisme in coronatijd / Racisme in de VS / De rol van kinderen bij corona / Nertsenfokkerijen geruimd

Vakantie in coronatijd

Sinds vandaag zijn de Italiaanse grenzen weer open en vanaf 15 juni kunnen we weer op vakantie naar de meeste Europese landen. Dan verandert het reisadvies van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer kunnen.

Vanavond geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie over toerisme deze zomer. Wij spreken met Marga de Jager van de ANWB en kijken ook naar de onontdekte plekken voor vakantie in eigen land.

Politiegeweld en racisme in de VS

George Floyd kwam vorige week om het leven door buitensporig politiegeweld. Wereldwijde protesten tegen racisme en politiegeweld volgden. Floyd is niet de enige zwarte Amerikaan die slachtoffer is geworden van de politiecultuur. Geweld van autoriteiten tegen Afro-Amerikanen is al jaren een probleem in de Verenigde Staten. We spreken erover met verschillende historici.

Is Trump de Nixon van 2020?

De rol van kinderen bij verspreiding corona

Kinderen spelen geen belangrijke rol in de verspreiding van het coronavirus. Deskundigen gingen hier al vanuit, en de eerste resultaten van een onderzoek van het RIVM bevestigen nu dit beeld. We bespreken de resultaten met RIVM-epidemioloog Susan van den Hof.

Vooral volwassenen verspreiden corona

Nertsenfokkerijen toch geruimd

Nertsenfokkerijen die besmet zijn met corona, worden geruimd. De eerste besmetting op een nertsenfokkerij was van eind april. Half mei bleken ook mensen besmet door nertsen. Waarom is nu pas besloten om te ruimen? Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is te gast.

'Je wilt niet dat het virus op fokkerijen blijft hangen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl