De uitzending van 31 mei: Lockdown raakt Indiërs hard / Weer naar de kerk, maar zonder zang / Musea zijn door corona kunst 'kwijt'

De lockdown in India raakt de bevolking hard

India zit al ruim twee maanden in lockdown. 1,3 miljard mensen moeten thuisblijven. Door de strenge maatregelen is de verspreiding van het coronavirus in India grotendeels voorkomen. Maar de allerarmsten betalen daarvoor een hoge prijs. Barkha Dutt, een van de bekendste journalisten van India, laat zien hoe de lockdown eruit ziet en wat die met de allerarmsten doet. In de uitzending haar reportage en een gesprek.

‘We kwamen voor een beter leven, maar door corona is ons leven niks meer waard’

Weer naar de kerk, maar zonder zang

Vanaf morgen openen veel gebedshuizen hun deuren weer, voor maximaal dertig mensen. Officieel mocht dat de afgelopen periode ook al, maar de meeste vieringen werden toch geannuleerd of online gehouden.

Een belangrijk onderdeel van een mis of dienst verdwijnt voorlopig: samen zingen. Nadat er wereldwijd uitbraken van corona zijn geweest in koren en kerkgenootschappen, wordt eerst onderzocht of zingen bijdraagt aan de verspreiding van het virus. Vanavond een reportage.

Zonder zingen de kerk uit?

Musea zijn door corona deel collectie 'kwijt'

Veel musea zitten met een probleem: ze zijn door de coronacrisis een deel van hun collectie kwijt. Hoe krijgen ze kunst die ze in bruikleen hebben gegeven aan andere musea over de hele wereld weer terug nu veel grenzen dichtzitten en musea gesloten zijn?

Kunst kan geen kant op door corona

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl