ANP

De uitzending van 24 mei: Spannende verkiezingen in Suriname / Delen ondernemers en huurbazen de pijn? / Humor in coronatijd

Suriname naar de stembus

Morgen gaat Suriname naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Het land staat economisch aan de afgrond, wordt geteisterd door corruptieschandalen en de leider van de grootse partij NDP, Desi Bouterse, is eerder dit jaar veroordeeld tot 20 jaar cel.

Er staat morgen dus veel op het spel voor Surinamers. We spreken met onder anderen Stephano Biervliet, bestuurslid van de Partij voor Recht en Ontwikkeling. Hij kreeg eerder dit jaar duizenden mensen op de been om te protesteren tegen de regering-Bouterse.

'De tijd van Bouterse is al lang om'

Ondernemers hopen op coulance van huurbazen

Tijdens de pandemie bezoekt Nieuwsuur regelmatig de binnenstad van Zwolle om te zien welke effecten de coronacrisis heeft in Nederlandse stadscentra.

Het centrum van Zwolle gaat inmiddels langzaam maar zeker weer een beetje open. Ondertussen hopen de ondernemers dat de verhuurders van hun panden de financiële corona-pijn willen delen.

'We stevenen af op een recessie en lege panden'

Corona leidt tot vloedgolf aan grappen

Het is een uniek moment om humor te bestuderen. De hele wereld zit voor het eerst in de moderne geschiedenis in hetzelfde schuitje waardoor overal dezelfde soort grappen worden gemaakt, zegt onderzoeker Mark Boukes van de Universiteit van Amsterdam. Wat valt op aan de corona-humor? Naast Boukes vragen we dat aan de professionele grappenmakers Bastiaan Geleijnse en Pieter Derks.

'Je kan hard gaan huilen of er een grap over maken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl