Schoonmakers in het Europees Parlement

De uitzending van 23 mei: Nederlands alternatief voor coronasteunplan Merkel en Macron / Spaanse coronacrisis wordt steeds meer politieke crisis

Nederland komt met alternatief voor EU-coronasteunplan

Nederland wil een Europees noodfonds waar landen twee jaar lang geld uit kunnen lenen om de coronacrisis te bestrijden. Ook moet de Europese begroting worden gemoderniseerd, met minder landbouwuitgaven en geld voor regionale ontwikkeling. Dat is de kern van het tegenplan dat Nederland samen met Oostenrijk, Zweden en Denemarken heeft geschreven.

Het plan is een alternatief voor de voorstellen die Duitsland en Frankrijk eerder deze week hebben gedaan. Dat had als kern dat de Europese Commissie 500 miljard moet lenen op de kapitaalmarkten. We bespreken het plan met politiek verslaggever Arjan Noorlander, correspondenten Sander van Hoorn (Brussel), Frank Renout (Parijs) en Wouter Zwart (Berlijn).

Nederland komt met tegenvoorstel voor coronasteunplan Merkel en Macron

Spaanse coronacrisis wordt steeds meer een politieke crisis

Terwijl steeds meer Europese landen de corona-maatregelen terugschroeven en hun grenzen voorzichtig gaan openen, zit Spanje nog grotendeels op slot. De economie krijgt zware klappen en dat wordt zichtbaar op straat. In de arme delen van de grote steden staan tienduizenden Spanjaarden in de rij voor de voedselbanken. Tegelijkertijd wordt in de rijkere wijken gedemonstreerd tegen het strenge lockdownbeleid van de linkse regering. Vanavond de reportage van correspondent Rop Zoutberg.

Spaanse coronacrisis wordt steeds meer een politieke crisis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl