Nieuwsuur
Hollandse Hoogte

GGD'en klaar voor uitbreiding?

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Dit gaat naar verwachting om duizenden mensen. De GGD'en hebben hiervoor een opschalingsplan opgesteld. Maar voldoet dit plan wel? Er is kritiek.

GGD'en wel echt klaar voor uitbreiding?

Is er toekomst voor grote windmolenparken?

Met een serie grote windmolenparken voor de Nederlandse kust, wil Nederland over tien jaar zeventig procent van de elektriciteit duurzaam produceren. De eerste windturbines van het park voor de Zeeuwse kust leveren inmiddels stroom, maar de zorgen groeien over de bouw van toekomstige windparken. Onder meer door de coronacrisis is de elektriciteitsprijs ingestort.

Is er toekomst voor grote windmolenparken?

De diepe crisis in Rusland

De Russische economie kraakt in haar voegen. Vooral het midden- en kleinbedrijf heeft zwaar te lijden van de drievoudige crisis die het land treft. De coronapandemie, gecombineerd met de extreem lage olieprijs en de roebelcrisis die er het gevolg van zijn, hebben een slagveld aangericht waarvan een paar miljoen ondernemingen en onderneminkjes niet zullen herstellen. Maar hier en daar gloort ook een sprankje hoop.

Driedubbele crisis in Rusland

STER reclame