Nieuwsuur
ANP

Bijleveld voor de vierde keer naar Kamer over Hawija

Opnieuw moet minister Ank Bijleveld van Defensie zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor de Nederlandse luchtaanval op de Iraakse plaats Hawija, waarbij in juni 2015 zeker zeventig mensen omkwamen. Voor alle coalitielanden in de strijd tegen IS gold in 2015: als vooraf duidelijk was dat er ook maar één burgerdode zou vallen, mocht een aanval niet worden uitgevoerd. Ook de Tweede Kamer is voorgehouden dat het aantal ingecalculeerde burgerdoden nul moest zijn. Politiek duider Arjan Noorlander volgt het debat.

'Zo weinig steun maakt functioneren juist voor defensieminister heel moeilijk'

Onderzoek naar antilichaam tegen corona

Wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum en de Universiteit Utrecht doen onderzoek naar een antilichaam tegen de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het onderzoek wordt ook beoordeeld door vakgenoten. Wat zijn de bevindingen?

'Je hebt geld en kennis nodig om een antistof tot een echt medicijn te maken'

Heel dorp als laboratorium

In Italië haalde een onbetekenend dorpje de afgelopen maanden het wereldnieuws. Het hele dorp doet mee aan een veelbelovend onderzoek naar het coronavirus. Verslaggever Saskia Dekkers reist door Europa, via België, Frankrijk en Oostenrijk, doet ze nu verslag vanuit Noord-Italië uit het dorpje Vo'.

Dit Italiaanse dorp is een laboratorium voor corona-onderzoek

Hoe hard stijgt de werkloosheid in Nederland?

De werkloosheid is deze periode flink opgelopen. Bedrijven zitten in zwaar weer, vanwege de coronacrisis. Vandaag komt het Centraal Planbureau met de nieuwste cijfers. We praten erover met econoom Mathijs Bouman.

'Deze cijfers hebben we nog nooit eerder gezien'

STER reclame