De uitzending van 9 mei: Zo leeft het complotdenken in Nederland / Nu al druk in de trein, hoe moet dat straks? / Hoe gaan we vakantie vieren?

Zo leeft het complotdenken in Nederland

15 procent van de Nederlanders denkt dat het coronavirus een biowapen is. Dat blijkt uit een peiling die onderzoeksbureau Ipsos heeft gedaan onder Nederlanders. Hen werd gevraagd naar hun ideeën over deze en andere complottheorieën over het coronavirus.

Welke andere theorieën krijgen steun? Waar komen deze overtuigingen vandaan en welke Nederlanders geloven hierin? Verslaggever Rudy Bouma sprak met complotdenkers, wetenschappers en deskundigen over 5G, Bill Gates en het coronavirus als biowapen.

Nu al druk in de trein, hoe moet dat straks?

Het was vandaag zo druk in de treinen naar Zandvoort, dat de NS de mensen opriep niet met de trein naar het strand te gaan. En dan is het nog geen 1 juni. Hoe moet dat straks met de 1,5 meter in het openbaar vervoer als iedereen weer gaat reizen? We spreken met Henry Janssen van FNV Spoor. En Erik Verhoef, verkeerseconoom aan de VU in Amsterdam, is te gast.

Nu al druk in de trein, hoe moet dat straks?

Hoe gaan we dit jaar vakantie vieren?

Waar gaan we dit jaar heen op vakantie? Dat is dit jaar een grote vraag. Want kunnen we straks de grens over, en is het vliegtuig in de zomer alweer een optie? De kans is groot dat veel Nederlanders vakantie in eigen land zullen houden. Maar wat gaan we dan doen? Ter inspiratie gaan we terug naar 1955, vóór de tijd van het internationale massatoerisme.

Hoe gaan we dit jaar vakantie vieren?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl