Nieuwsuur
Delft Imaging

'Coronavirus kan ook leiden tot longembolie of herseninfarct'

Het is steeds duidelijker dat het coronavirus behalve infecties nog andere levensbedreigende complicaties veroorzaakt. Uit een Nederlands onderzoek onder 184 patiënten op de intensive care, blijkt dat de helft trombose-verschijnselen krijgt. Hoogleraar Interne Geneeskunde Menno Huisman (LUMC), een van de onderzoeksleiders, is te gast.

'Coronavirus kan ook leiden tot longembolie of herseninfarct'

OV zet zich schrap voor 1,5 meter

Hoe bereidt het openbaar vervoer zich voor op een eventuele toename van het aantal reizigers? Hoe ziet de anderhalvemetersamenleving eruit in de trein, bus, tram en metro? Zijn er methoden die de afstand kunnen garanderen? Vanavond een reportage.

Het ov corona-bestending maken is nog een hele uitdaging

Een luchtbrug voor arbeidsmigranten

Het vliegverkeer mag dan bijna volledig platliggen, zondag is er een vliegtuig vol arbeidsmigranten uit Roemenië aangekomen op luchthaven Eindhoven. Het zijn mensen die aardbeien gaan plukken. In Nederland is er een tekort aan krachten voor seizoensarbeid. We gaan met de Roemenen op pad.

Roemenen ingevlogen om in Nederland aardbeien te komen plukken

Gaan in Brabant CDA en FvD samenwerken?

Gaat het CDA Brabant in zee met Forum voor Democratie? Daar moet vandaag duidelijkheid over komen: naar verwachting vanavond laat wordt de uitkomst bekend van een raadpleging onder Brabantse CDA-leden over de samenwerking met de partij van Thierry Baudet. Die samenwerking ligt gevoelig.

Gaan in Brabant CDA en FvD samenwerken?

STER reclame