Nieuwsuur
ANP

Nertsen in Noord-Brabant besmet met corona

Bij twee nertsenfokkers in Noord-Brabant is bij meerdere dieren het coronavirus vastgesteld, maakte minister Carola Schouten van Landbouw gisteren bekend. Het ministerie gaat uit van besmetting van mens op dier, omdat enkele medewerkers van de bedrijven in Beek en Donk en Milheeze verschijnselen hadden van het coronavirus.

We waren vandaag in Brabant en spraken onder anderen met burgemeester Michiel van Veen (Gemert-Bakel) over de situatie. Te gast is Wim van der Poel, hoogleraar Virologie in Wageningen. Hij doet onderzoek naar de besmetting van de nertsen.

Kunnen besmette dieren het virus weer teruggeven?

Wetenschappers waarschuwen voor volgende pandemie

Wanneer komt de volgende pandemie? Niemand die het weet. Maar dat er een komt staat vast, omdat mens en dier steeds dichter bij elkaar komen. Dat zeggen wetenschappers die zoönosen onderzoeken, ziektes die overspringen van dier op mens. Ze komen met een waarschuwing, aan ons maar ook aan beleidsmakers, die eerdere waarschuwingen in de wind sloegen.

Wetenschappers waarschuwen voor volgende pandemie

Hoe beleven Nederlanders in het buitenland de crisis?

Zo'n vier maanden na de massale corona-uitbraak, is de wereld grotendeels tot stilstand gekomen. Elk land gaat op zijn eigen manier met de crisis om. We bespreken dit met vijftien Nederlanders in het buitenland. Hoe beleven zij de crisis? En hoe verschillen de maatregelen daar van de Nederlandse aanpak? Vandaag kijken we naar het thema: stigma

Hebben Nederlanders in het buitenland met een stigma te maken?

STER reclame