Nieuwsuur
ANP

Het loopt storm op de woningmarkt

Banken zeggen tegen Nieuwsuur dat ze een "forse toename" zien van het aantal mensen dat een hypotheek aanvraagt. In vergelijking met maart vorig jaar deden bijna twee keer zoveel mensen een hypotheekaanvraag. En ook april lijkt weer een gouden maand te worden voor de hypotheekaanbieders.

Toch zijn er al wel eerste signalen dat de coronacrisis ook niet aan de huizenmarkt voorbij zal gaan: financieel adviseurs zien dat banken wel strengere eisen stellen aan wie een hypotheek krijgt. Onze huiseconoom Mathijs Bouman zit in de studio.

Tijdens coronacrisis loopt het storm op de woningmarkt

Hoe beleven Nederlanders in het buitenland de lockdown?

Het coronavirus heeft bijna elk land ter wereld in haar grip. En dat heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven, de gezondheidszorg en de economie. Nieuwsuur sprak met vijftien Nederlanders in het buitenland, hoe beleven zij de crisis in hun land? En welke maatregelen wijken af van de Nederlandse aanpak? Vandaag kijken we naar: de lockdown.

Nederlanders in het buitenland over de lockdown

De Onderstroom: bij Turkse gemeenschap in Zaandam

Lang niet iedereen beleeft de coronacrisis op dezelfde manier. Nogal wat Nederlanders met een migratieachtergrond volgen de Nederlandse media niet en zijn dus niet altijd op de hoogte van de regels die hier gelden. Voor onze rubriek De Onderstroom is verslaggever Jan Eikelboom vandaag in Zaandam. Daar woont de grootste Turkse gemeenschap van Nederland en die volgt de coronacrisis vooral via de Turkse media.

Turkse gemeenschap Zaandam volgt Turkse media voor coronanieuws

STER reclame