Kartonnen figuren van presidenten Trump en Xi bij een souvenirwinkel in Moskou

De uitzending van 17 april: De wereldorde na corona / Herstart niet-coronazorg / Booking.com vraagt steun / 'Noaberschap' in coronatijden

De verhoudingen in de wereld na corona

Hoe ziet de wereldorde eruit als de huidige crisis voorbij is? Hoe verandert de verhouding tussen wereldmachten Amerika en China? En wat betekent corona voor globalisering: is er straks minder handel tussen landen, reizen we minder, ontstaat er meer wantrouwen en trekken we ons terug achter onze nationale muur? Of kiezen we juist voor méér samenwerking en een wereldwijde voorbereiding op toekomstige crises? We vragen het deskundigen en geopolitieke denkers.

Welke supermacht komt als winnaar uit de crisis?

De herstart van niet-coronazorg

Nu het aantal met coronapatiënten bezette IC-bedden al een aantal dagen daalt, gaan ziekenhuizen langzaamaan de meest acute zorg weer opstarten. Steeds luider klinkt de roep om ook andere niet-coronazorg snel te herstarten, om te voorkomen dat het ziektebeeld van patiënten verslechtert.

Kunnen verpleegkundigen dit aan? Van hen is de afgelopen tijd veel gevraagd en ze hebben geen tijd om op adem te komen. We vragen het aan Gerton Heyne, voorzitter van V&VN, de beroepsvereniging van verzorgenden en verpleegkundigen.

'Start niet-coronazorg niet te snel op in ziekenhuizen'

Booking.com vraagt staat om steun

Nu de reisbranche door de coronacrisis volledig is ingestort, heeft boekingswebsite Booking.com het zwaar. De multinational kondigde woensdag aan steun te willen aanvragen bij de Nederlandse overheid, om zo de banen van het personeel te beschermen. Dat nieuws kon rekenen op veel kritiek en onbegrip. We spreken met journalist Stefan Vermeulen, die eerder voor Quote uitgebreid onderzoek deed naar Booking.com. Onze econoom Mathijs Bouman zit in de studio.

Booking.com onder vuur vanwege steunvraag aan staat

Noaberschap in coronatijden

Het maakt niet uit waar je woont, iedereen heeft met de coronacrisis te maken. Nieuwsuur trekt door het hele land om de impact van corona op de samenleving vast te leggen. Vandaag zijn we in het Twentse Enter. Daar staat iedereen voor elkaar klaar: er zijn inmiddels meer vrijwilligers dan mensen die hulp nodig hebben.

'Noaberschap' in Enter: meer vrijwilligers dan hulpzoekenden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl