De uitzending van 13 april: Hoe kunnen scholen weer open? / Beademingsapparaat van eigen bodem / Voorbereiden op economie op 1,5 meter

Gaan de scholen straks weer open?

Kunnen leerlingen na de meivakantie weer terug naar school? Dat is nog de grote vraag. En als ze open gaan, hoe dan? Achter de schermen wordt daar al druk over nagedacht. We spreken erover met basisschooldirecteur Victor van Toer en Jan van de Ven, initiatiefnemer van het Lerarencollectief, zij zijn te gast. En we kijken naar hoe ze het in de rest van Europa aanpakken.

Hoe zouden de scholen weer open kunnen?

Beademingsapparaat van eigen bodem

Een groep studenten klinische geneeskunde van de Technische Universiteit in Delft besloot half maart een beademingsapparaat voor coronapatiënten te ontwerpen en te bouwen. We zijn nu ruim drie weken verder en in Delft lijkt een wonder geschied. Het apparaat is af, het heet de AIRone en is voor 100 procent van Nederlandse makelij.

Delftse studenten maken in drie weken eigen beademingsapparaat

Voorbereiden op de anderhalvemetereconomie

Nu de datum van 28 april nadert bereiden ondernemers zich vast voorzichtig voor op de anderhalvemetereconomie. Kunnen winkeliers hun zaak weer open gooien? En hoe dan? Opent het theater straks de deuren weer? En hoe moet het restaurant worden ingericht, willen we straks weer veilig uit eten? We kijken hoe de ondernemers in de binnenstad van Zwolle zich voorbereiden en hoe ze de toekomst zien.

'Als startende ondernemer kan je zo'n crisis er niet bij hebben'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl