Premier Rutte en minister De Jonge

De uitzending van 31 maart: Maatregelen tegen corona / 24 uur in het Amphia Ziekenhuis / Italiaanse politici boos op Nederland

Maatregelen tegen corona tot en met 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers. Dat betekent dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca. Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden.

Vanavond een verslag vanuit Den Haag en duiding van verslaggever Arjan Noorlander.

Hoe verder na 6 april?

24 uur meelopen in het Amphia Ziekenhuis

Het Amphia Ziekenhuis in Breda ligt midden in de Brabantse corona-brandhaard. Voor het personeel is het al wekenlang heel hard werken. Bij hoge uitzondering gaf het ziekenhuis Nieuwsuur toestemming om een heel weekend mee te kijken op alle afdelingen. Vanavond laat verslaggever Saskia Dekkers zien wat ze allemaal tegenkwam.

24 uur in het Amphia Ziekenhuis in Breda

Italiaanse politici halen uit naar Nederland

Twaalf Italiaanse burgemeesters, gouverneurs en een Europarlementariër halen in een open brief in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung uit naar Nederland, dat zich volgens hen allesbehalve solidair opstelt in de coronacrisis. Die felle kritiek klonk ook al na de EU-top van afgelopen week.

Nederland verzet zich met een aantal andere landen vooralsnog tegen het vrijmaken van meer financiële noodsteun voor landen die hard worden geraakt, zoals Italië. De Italiaanse politici bestempelen Nederland als aanvoerder en roepen Duitsland op zich niet bij de kritische groep landen aan te sluiten.

We spreken met twee ondertekenaars van de brief, onder anderen de burgemeester van Bologna, en met oud-premier Mario Monti over de houding van Nederland en minister Wopke Hoekstra van Financiën. Onze vaste econoom Mathijs Bouman is te gast.

Italianen zijn boos op Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl