EPA
Nieuwsuur

New York: epicentrum corona-uitbraak VS

Voor de inwoners van de Amerikaanse staten New York, New Jersey en Connecticut is een streng reisadvies afgekondigd. Voor een periode van veertien dagen moeten mensen in de zogeheten tri-state area afzien van alle niet-essentiële reizen, zo heeft president Donald Trump in overleg met de gezondheidsautoriteit CDC bepaald.

New York geldt als het epicentrum van de corona-uitbraak in de VS. Er zijn meer dan 52.000 mensen positief getest. Van de ruim 2000 doden in de VS door corona, zijn er 700 in New York geregistreerd. Het totaal aantal besmettingen in de VS staat op ruim 121.000. Vanavond een reportage vanuit New York. En een gesprek met correspondent Marieke de Vries over de situatie in de VS.

Metropool New York is lamgelegd door het coronavirus

Mantelzorgers onder druk door corona

Door de coronacrisis hebben mantelzorgers het zwaarder dan ooit. Normaal gesproken worden ze bijgestaan door de thuiszorg, maar om besmettingsgevaar te voorkomen, komen thuishulpen steeds minder vaak langs. Dus staan mantelzorgers er nu grotendeels alleen voor. Als ze al voor hun dierbaren kunnen zorgen. Want wie zelf ziek is, mag niet bij zijn zieke vader of moeder op bezoek.

Koorts: minder belangrijke corona-indicator dan we dachten

Brabants onderzoek: wel corona, geen koorts

Wat is het ziekteverloop van het coronavirus? En wat zijn de meest voorkomende klachten? Elke dag ontdekken wetenschappers nog nieuwe informatie over het virus. Uit Brabants onderzoek blijkt nu dat besmette patiënten in veel gevallen geen koorts hebben. Daarover spreken we in de studio met viroloog Marion Koopmans.

Koorts: minder belangrijke corona-indicator dan we dachten

STER reclame