Nieuwsuur
ANP

De laatste IC-cijfers

Gisteren was de grootste stijging van het aantal coronapatiënten op Nederlandse intensive care-afdelingen tot nu toe. Het totaal kwam op 761. Te gast is Iwan van der Horst, hoofd van de IC-afdeling in Maastricht en bestuurslid bij de Vereniging voor Intensive Care. Met hem bespreken we de laatste cijfers en de situatie op de IC's.

'Tot nu toe konden we steeds net op tijd een opschaling maken'

Mobiele data in strijd tegen corona?

De Europese Commissie wil de verspreiding van het coronavirus in Europa via telefoongegevens in kaart brengen. De Eurocommissaris van Interne Markt heeft telecomproviders gevraagd locatiedata van hun klanten te delen. Wat kun je allemaal met die gegevens en waar ligt de grens? Moeten we dat willen in Nederland? We kijken ook naar Israël, waar het gebruik van locatiegegevens al tot protesten leidde.

Geen lockdown of handen wassen, maar data als wapen tegen corona

De zoektocht naar een vaccin

Door de hele wereld wordt gezocht naar een vaccin die moet voorkomen dat mensen het coronavirus krijgen. Want daar ligt uiteindelijk de oplossing voor deze crisis. Nederland speelt een belangrijke rol dankzij het in Leiden gevestigde farmabedrijf Janssen. Meer dan honderd mensen werken daar aan een coronavaccin onder leiding van Hanneke Schuitemaker. Zij is vanavond te gast.

Ook in Leiden zoeken ze naar een vaccin

Op pad met handhavers

Maandag werden de corona-maatregelen aangescherpt om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te beperken. Met een noodverordening kunnen gemeenten nu hard optreden. Het handhaven komt vooral neer op de schouders van de boa's, de bijzondere opsporingsambtenaren. Wij gaan met ze mee op pad in Amsterdam en Den Haag. Wat komen ze op hun rondes tegen? En delen ze veel boetes uit?

Op pad met de 1,5 meter-handhavers

Stilte op de Zaanse Schans

Normaal ziet het er rond deze tijd zwart van de toeristen, maar door de coronacrisis is het op de Zaanse Schans in een klap totaal stilgevallen.

Nul toeristen op de Zaanse Schans: 'Dit is toch te gek!'

STER reclame