Nieuwsuur
ANP

Coronacrisis zorgt voor diepe recessie

Nederland komt door de coronacrisis hoe dan ook in een recessie, zegt het Centraal Planbureau. Ondanks alle economische steunmaatregelen zal de crisis hoge werkloosheid veroorzaken. Pieter Hasekamp, directeur van het CPB, bespreekt vanavond de verschillende economische scenario's voor de toekomst.

Coronacrisis zorgt voor diepe recessie

Debat over coronacrisis

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de ontwikkelingen in de coronacrisis. Vanavond een verslag daarvan in onze uitzending. Politiek duider Arjan Noorlander behandelt de belangrijkste punten uit het debat.

Kamerdebat over ontwikkelingen coronacrisis

Wel ziek, maar geen zorg door corona

Veel mensen krijgen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus te maken met afgezegde afspraken bij ziekenhuis, specialist of huisarts. Alleen spoedeisende afspraken gaan door. Een meerderheid van de patiënten maakt zich hier zorgen over en vreest dat het uitstel gevolgen heeft, bleek vorige week uit een enquête van Nieuwsuur en de Patiëntenfederatie.

Op het verhaal kwamen veel reacties van mensen die zich ook grote zorgen maken. Vanavond spreken we daarom opnieuw met patiënten, en met artsen die vinden dat beter nagedacht moet worden over het verdelen van (niet spoedeisende) zorg in deze tijden.

Wel ziek, maar geen zorg door corona

STER reclame