De uitzending van 24 maart: Kinderen en corona / Corona op Lesbos 'catastrofaal' / Ook landbouwsector geraakt

Hoe besmettelijk zijn kinderen?

Door de strenge maatregelen die gisteren zijn afgekondigd, zijn jonge kinderen de enigen die buiten nog iets samen mogen doen. Kinderen lijken, als het om het coronavirus gaat, de dans te ontspringen. Zij ontwikkelen veel minder klachten. Maar kunnen ze het virus wel overdragen? Te gast is epidemioloog Patricia Bruijning van het UMC Utrecht.

Hoe besmettelijk zijn kinderen met corona?

Corona op Lesbos 'zou catastrofaal zijn'

Wat als het coronavirus het Griekse eiland Lesbos bereikt? De 20.000 asielzoekers in en rond vluchtelingenkamp Moria leven er in erbarmelijke omstandigheden, met weinig hygiëne. Afstand houden van anderen is vrijwel onmogelijk. We spreken erover met de Amsterdamse huisarts Steven van de Vijver, die werkt als vrijwilliger voor Stichting Bootvluchteling en net terug is van Lesbos.

Artsen waarschuwen voor corona-catastrofe op Lesbos

Ook landbouwsector hard geraakt

Boeren en tuinders worden hard geraakt door de corona-crisis. Door de horecasluiting daalt de vraag naar friet en dus naar aardappelen, door de reisbeperkingen wordt er minder geëxporteerd en doordat iedereen thuis moet blijven koopt bijna niemand nog bloemen. Boerenorganisatie LTO verwacht het komende half jaar al bijna vijf miljard euro schade te lijden. We spreken erover met Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland.

Minder friet, bloemen en export: corona raakt landbouw hard

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl